• Steun voor minima

  Alle kinderen moeten kunnen sporten - niemand buitenspel!  
  Uw zoon of dochter wil voetballen maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen. Vaak kunnen dan het Jeugdfonds Sport & Cultuur of de Stadspas-met-groene-stip helpen! Als dat financieel niet mogelijk is dat de ouders de contributie betalen, is betaling via het Jeugdfonds of de Stadspas Amsterdam vaak de oplossing.

  Komt uw kind in aanmerking?
  Het gezamenlijk inkomen van de ouders bepaalt of een kind (tussen 4 en 17 jaar) in aanmerking komt voor een vergoeding door het Jeugdfonds of via de Stadspas-met-groene-stip. 

  Het aanvragen van financiële steun kan op twee manieren:

  1. U woont in Weesp of Amsterdam en bent in het bezit van een Stadspas-met-groene-stip (of gaat die aanvragen). U laat deze pas bij FC Weesp scannen en de contributie wordt via de Stadspas betaald.
  2. U dient via een 'intermediair/tussenpersoon' een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur in, dat de aanvraag beoordeelt. Spelers uit bijvoorbeeld Muiden of Nigtevecht moeten altijd deze manier gebruiken, omdat zij niet in aanmerking komen voor de Amsterdamse Stadspas.

  De Stadspas is overigens gekoppeld aan het Jeugdfonds: een aanvraag kan maar bij een van beide.

  1. Steun via de Amsterdamse Stadspas-met-groene-stip

  Leden die over een speciale Amsterdamse Stadspas 'met groene stip' beschikken, kunnen de ondersteuning via deze stadpas krijgen. Het maximum bedrag is €300 voor contributie en eventuele aanschaf van 'attributen' (voetbal-/trainingskleding voor maximaal €80,00) tezamen.
  Lees HIER hoe u een Stadspas met groene stip kunt aanvragen.

  2. Steun via een aanvraag bij het Jeugdfonds

  Het maximum voor contributie en evt. sportattributen is €300,- per kind per jaar . Dit kan per woonregio verschillen. Het Jeugdfonds bepaalt op basis van de aanvraag de hoogte van het uit te keren bedrag en betaalt de contributie rechtstreeks aan de voetbalclub. Voor de aanschaf van sportattributen ontvangen ouders/verzorgers een waardebon (voucher) die ingeleverd kan worden bij een winkel waar Jeugdfonds mee samenwerkt of bij de kledingshop van FC Weesp. 

  Ouders/verzorgers kunnen zelf geen aanvraag indienen bij het Jeugdfonds. Dit kan alleen gedaan worden door een tussenpersoon/intermediair, zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin of de Buurtsportcoach. U zult hierbij uw inkomensgegevens moeten overleggen.

  Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)
  De medewerkers van CJG Weesp kunnen als intermediair optreden.
  Het CJG zit in het Gezondheidscentrum op de C.J. van Houtenlaan 1 G, 1381 CN Weesp.
  T: 06 28825369
  E: info@cjgweesp.nl
  Het CJG is geopend di t/m vr 09.00-12.00 u (alleen op telefonische afspraak)

  Buurtsportcoach Versa Welzijn
  Versa Welzijn zit in het schoolgebouw op de Papelaan 99, 1382RK Weesp
  T 0613266603
  btuenter@versawelzijn.nl
  De buurtsportcoach is bereikbaar op ma t/m do van 09:00 t/m 17:30

  Een aanvraag geldt maar voor één seizoen (juli t/m juni)
  Let op: elk seizoen moet een nieuwe aanvraag gedaan worden!