• Zaterdag 3 februari 2024: IJburg JO9-3 vs FC Weesp JO9-1 3-7

    Op deze winderige zaterdag mochten de boys van FC Weesp JO9-1 naar IJburg. Het griepvirus had nog wel huisgehouden. Joah was net weer terug. Yoek was ziek. Sem was ziekig, maar ging wel spelen. De vader van Sem was ook ziekig, maar ging wel coachen. Het team begon met Fedde op doel. Mario en Job in de verdediging. David op het middenveld. Sem en Roan begonnen in de aanval. Joah begon in de wissel, maar zou alweer snel spelen.

    FC Weesp begon in lijn met het weer. Stormachtig. Met wind schuin in de rug. Aanval na aanval. Roan had een paar goede acties en een paar goede schoten. David had een knal op de lat. Uiteindelijk schoot Sem netjes de 0-1 binnen. Koelbloedig. Daarna kon hij weer even op adem komen en ging Joah spelen. Joah ging lekker de duels in. Hij pakte veel ballen af en creƫerde de nodige kansen. Roan was alert bij een van de aanvallen en schoot de 0-2 binnen. Even later bekroonde Joah een van zijn goede acties met een doelpunt. 0-3. Dat leek de ruststand te worden. Alleen. Een diepe bal van IJburg. Daar stond een van de aanvallers te wachten op de bal en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek. Ondanks een uiterste poging van Fedde. 1-3. En dan in de aanval erna schiet IJburg ook nog de 2-3 binnen. Dat is opeens toch een ander gevoel.

    In de rust een peptalk met complimenten en tips voor de jongens van de vader van Sem. Ondertussen was de moeder van David aangekomen op de fiets. Windje tegen. Dat viel niet mee. Door naar de wedstrijd. Mario ging keepen. Fedde ging in de aanval spelen. Met Mario op doel en Job samen met David konden we rustig "de muur" noemen. Job en David pakte veel ballen af. Mario maakte een aantal erg goede reddingen. Als de verdediging goed staat, dan is het ook lekker aanvallen. Eerst maakt Joah met een goede actie zichzelf vrij en schoot de 2-4 binnen. Niet veel later een goede lange pass van Joah door de lucht op Fedde. Fedde plukt de bal fraai uit de lucht met zijn rechtervoet om daarna de bal te laten stuiteren en met een ontzettende knal de bal met een boog over de keeper schiet. Een geweldige goal die werd vervolgd met een geweldige viering van het doelpunt door Fedde en zijn maatjes. Langs de lijn werd er geopperd dat dit toch wel een aparte vermelding in het verslag verdiende. Dus potlood en papier kwamen er snel bij en de verslaggever ging aan het werk. Niet veel later. Een goede redding van Mario. Mario geeft de bal aan David. David ziet Fedde vrij staan en past de bal naar hem toe. Fedde twijfelt geen moment en schiet de bal van eigen helft over de keeper heen. Wat een goal! Nog een dus! 2-6. Tussendoor kwam er toch een aanval van IJburg door de verdediging van Weesp heen. 3-6. Het laatste woord was aan Fedde die met een actie en een nette afronding zijn 3e doelpunt van de dag mocht maken. 3-7. Dat was het eind van de wedstrijd met dank aan de vader van de speler voor het fluiten van de wedstrijd. Lekker relaxed gedaan. Dus nog even boxen uitwisselen en de penalties. Bij nog niet alle spelers was de energie op, dus er werd nog even gevoetbald, gestoeid en gelachen na de wedstrijd. Broers en zussen mochten meedoen. Met een goed gevoel weer lekker naar Weesp. Volgende week thuis tegen WVHEDW om 10.30 uur. Kom vooral kijken. Hopelijk zijn Yoek, Sem en de vader van Sem dan weer helemaal fit. Beterschap mannen!

    Verslaggever JO9-1