• Comeback kids!

Zaterdag 13 mei stond alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De 11-2 ging op bezoek bij Zuid-Oost United 11-1. Het zonnetje scheen lekker en om 08.30 uur stonden de spelers al op het veld voor de warming-up.

Na de warming-up werd de opstelling doorgesproken en werden de laatste puntjes op de i gezet. ZO United had een aantal grote spelers, dus opdracht was om goed druk te zetten en niet te veel in de duels te komen. Luke stond op doel met Sven en Milan voor hem in de verdediging. Op het middenveld speelde Joep met de punt naar achteren en Sam met de punt naar voren. Sem en Jayden stonden respectievelijk links en rechts op het middenveld. In de spits stond Roeland. Cody begon in de wissel en Romy was helaas niet aanwezig.

FC Weesp begon goed aan de wedstrijd. Duidelijk was meteen dat FC Weesp voetballend de betere was, maar dat ZO United graag de duels opzocht. In de eerste 5 minuten had FC Weesp de overhand, maar kon er niet meteen een voorsprong worden genomen. Naarmate het eerste kwart vorderde, verloor FC Weesp de grip. Steeds meer moest het de fysieke duels aan en daar legden de spelers het af tegen de spelers van ZO United. Zo kreeg ZO United wat kansjes en daarvan viel er ook eentje binnen: 1-0. Dat was ook de stand na het eerste kwart. In de korte pauze werd door de spelers zelf benadrukt om druk te blijven zetten en ook in de positie te blijven. Het tweede kwart begon weer goed en FC Weesp kreeg kansen op de gelijkmaker. Toch lukte het in de afwerking niet. Roeland en Sam hadden vizier nog niet op scherp en Jayden en Sem stuitten telkens op de verdediging. Toch hing de gelijkmaker in de lucht. En die viel uiteindelijk ook. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Sven en hij schoot de bal hard en hoog over de keeper: 1-1. Daarna drukte FC Weesp door, maar de 1-2 viel niet. Opnieuw een goed afstandsschot van Sven spatte uiteen op de lat. Vlak voor rust was het toch ZO United die de voorsprong weer pakte. FC Weesp verdedigde wat slapjes en in plaats van 1-2 stond er bij rust 2-1 op de borden.

Na de rust zette FC Weesp een tandje bij, maar de goal viel maar niet. Na een goede aanval via Joep en Sam lukte het Sem net niet om af te ronden. Ook Roeland was nog niet gelukkig: een schot van hem ging rakelings naast. En op een mooie steekpass van Jayden kon Sam de bal net niet onder controle krijgen en kon de keeper de bal makkelijk oppakken. Als het aan de ene kant niet lukt, lukt het aan de andere kant wel. ZO United strafte de kleine foutjes van FC Weesp genadeloos af. Met 3-1 aan het einde van het derde kwart en heel snel 4-1 en 5-1 aan het begin van het vierde kwart leek de wedstrijd gespeeld. Er was nog weinig vertrouwen in een goed resultaat bij de coaches en de supporters, maar de spelers stroopten de mouwen toch nog een keertje op voor de laatste 10 minuten. Wat een goede mentaliteit!

FC Weesp begon iets vrijer te voetballen, bleef uit de duels en zette gezamenlijk veel druk. Op links wist Jayden twee man voorbij te spelen en voor te zetten op Sem. Sem schoot hard in, maar een speler van ZO United hield de bal met de hand tegen. Vrije bal. Sem ging achter de bal staan en schoot hard de 5-2 binnen. De inhaalrace was begonnen! Na de aftrap meteen weer vol druk. ZO United kwam er niet meer uit. Een foute pass belandde bij Roeland in de voeten en nu was het wel raak: 5-3. FC Weesp ging op zoek naar meer. Er werd nu goed gevoetbald en de kansen stapelden zich op, maar de keeper van ZO United stond z’n mannetje. Doordat FC Weesp veel druk naar voren zette moesten Milan, Cody en Sven verdedigend scherp zijn. En dat waren ze. De 5-4 viel na een foutje van de keeper van ZO United. Bij het uitnemen na een achterbal wilde hij de bal nog even goed leggen. Hierdoor was de bal alweer in het spel. Sam lette goed op en pakte slim de bal en schoot de 5-4 binnen. Vervelend voor de keeper, maar FC Weesp stond nu bijna gelijk. Met nog zo’n 3 minuten te spelen, ging FC Weesp op zoek naar de gelijkmaker. Een diepte pass van Jayden op Sam. Sam ging op de achterlijn knap zijn mannetje voorbij en gaf voor op de meegelopen Sven. Sven maakte koeltjes zijn tweede van de ochtend, maar belangrijker nog: het stond 5-5! Wat een inhaalrace!

FC Weesp wilde nog meer. En er kwam meer. Het was Sem die op de achterlijn de bal goed voor gaf en Roeland schoot binnen. Helaas floot de spelbegeleider. De bal was achter geweest. Of dit echt zo was, was te betwijfelen. Kort daarna klonk het eindsignaal. 5-5 na een 5-1 achterstand 10 minuten voor tijd. Wat een comeback!!

Opnieuw een spannende, leuke wedstrijd. Het hele seizoen laten de spelers al zien over veel veerkracht te beschikken. Maar vandaag was het wel het meest bewonderingswaardig! Wat een goede instelling. Nooit opgeven! Een mooie afsluiting van het seizoen. Trotse coaches en ouders verlieten met een glimlach het sportpark van ZO United. Helaas geen competitie meer, maar er staan nog wel 2 toernooien op het programma!