• 12 mei 2023: 35+1 thuistoernooi

    Om simpel te starten herhaal ik even letterlijk de eerste zinnen van het vorige verslag. "Bekend ritueel. In de week naar de vrijdagavond inventariseert Martin de aanwezigheid. Deze keer echt wat afvallers. Martin zelf was vorige week geblesseerd uitgevallen en echt niet beschikbaar." Ralph, Christian, Vince en Rob ook niet. Dus Martin mocht weer aan de bak; als player manager. Veel lijntjes werden uitgezet. Ondertussen hadden we een invaller, maar die viel ik de tussentijd ook weer af. Het was dus niet eenvoudig om een team op de been te brengen. Het was allemaal wat last minute werk, maar Wouter, Mario, Remi en Arthur waren bereid om in te vallen. Peter of Bert had zich onder voorbehoud aangemeld of afgemeld. Niet helemaal duidelijk. Peter of Bert had een drukke dag gehad, dus kon wel wat stoom afblazen. Dus 5 invallers.

    Op de dag zelf helaas nog een afvaller. De vrijwilliger die de kantinedienst zou draaien, was ziek. Dat paste helemaal in het plaatje. Geen probleem uiteraard. We komen zelf een heel eind of maken er het beste van.

    Ook nog even een goed gesprek tussen de 35+1 en 35+2 over wie op welk veld zou gaan spelen. Gegeven alle perspectieven was het toch handiger dat de 35+2 op veld 2 zou gaan spelen en de 35+1 op veld 3. En zo geschiedde.

    FC Weesp - De Vecht 3-1

    Er kwamen nog wat supporters bij FC Weesp kijken. Ouders, partners, kids. Leuk dat Kjeld er ook bij was. Iedereen moest nog even wachten. Bij De Vecht waren een paar spelers wat later. Of we 5 of 10 minuten later kunnen beginnen. Natuurlijk kan dat. De Vecht had mogelijk ook een paar invallers. Het werd een leuke wedstrijd waarbij het spel over en weer ging. De Vecht kwam er aantal keer gevaarlijk uit. Wouter stond goed te verdedigen. Michael blijft een betrouwbare doelman die ouderwets goed stond te keepen. De Vecht verdedigt goed en compact. FC Weesp kwam er regelmatig door. Alleen de afronding lukte niet. Uiteindelijk een soort van frommelgoal na een scrimmage voor het doel. 1-0. Aize gaf het niet zo harde schot, maar ja. Hij zat. Op aangeven van Mario maakte Wouter de 2-0. Mooie aanval met een ontzettend hard schot van Wouter. Mario maakte niet veel later zelf de 3-0. FC Weesp had nog een paar hele mooie aanvallen, maar net geen goal. Ook complimenten voor de keeper van De Vecht zijn op zijn plaats. In een van tegenaanvallen maakte De Vecht 3-1. Althans dat heeft de verslaggever waargenomen. Althans dat dacht hij. Ondertussen was hij ook zaken voor de supporters aan het regelen. In de KNVB-app staat 3-0.

    FC Weesp - 't Gooi 2-0

    Door naar de volgende wedstrijd. Dit was de eerste wedstrijd van de avond van 't Gooi. De begonnen fris aan de wedstrijd. Gooie sfeer in het team. "We gaan in de Kerstboom-formatie" spelen. Dat klopte idd. Alleen bij Zorro zijn de feestdagen nog niet begonnen. Er leek een gevaarlijke aanval aanstaande. Doorgaans is Zorro scherp als een mes en pikt hij de bal zo van de voeten van de tegenstander. Deze keer bij uitzondering net te laat. De aanvaller kon door met de bal; alleen kon hij niet meer zo hard rennen. Hiermee haalde Zorro alsnog de angel uit de aanval. De aanvaller moest helaas ook gewisseld worden. Dat was eigenlijk niet de opzet. 't Gooi speelde soms ook hoge ballen in de aanval. Ze hebben ook een aantal lange spelers. Ook bij hoge ballen blijkt Michael zijn mannetje te staan. Uiteindelijk begon het verder weer te draaien bij FC Weesp. Remi paste naar Mario. Mario schoot goed op doel. Een mooie redding via de keeper. De bal ketst op de paal. Daar was Wouter attent en schoot de 1-0 binnen. Niet veel later een aanval over veel schijven. Een totaalaanval. Mario was het eindstation en dat was de 2-0. Er waren nog kansen op meer. Friso maakte een slalom als Alberto Tomba in zijn beste dagen. Alleen net niet meer genoeg kracht om de geweldige actie om te zetten in een doelpunt. Mede hierdoor bleef het 2-0.

    Toen een wedstrijdje pauze. Dit alles onder toeziend oog van Kees. Die zag dat Martin het wedstrijdschema goed aanhield en strak managede.

    FC Weesp - Hertha 4-0

    Hertha had net een fanatieke pot tegen 't Gooi in de benen. FC Weesp was weer opgeladen. Althans een aantal spelers. Een aantal spelers waren juist strammer geworden. Hoe dan ook. Er ging weer lekker gevoetbald worden. Op aangeven van Aize kon Mario meteen de 1-0 maken. Dat ging snel. Niet veel later mocht Aize na een sublieme voorzet van Rinse de 2-0 maken. Arthur was ook een paar keer dicht bij een doelpunt, maar zijn pogingen gingen net over en net naast. Hertha kwam er tussendoor een paar keer gevaarlijk uit. 1 speler had echt dynamiet in zijn linkervoet. Michael stond steeds op de goede plek. Ondertussen was Friso in het team gekomen en wilde niet alleen mooie acties maken, maar een goaltje zou lekker zijn als kersverse Weesper. Een goed schot van Friso werd tegengehouden door de keeper van Hertha. Alleen stond Mario daar op de goede plek om de 3-0 binnen te schieten. Even later een schitterende opening van Remi op Friso. Van links naar rechts. Remi liep goed achter zijn bal aan voor de combinatie. Alleen Friso zag een opening en schoot zelf. 4-0. Dan is daar niet zo veel meer over te zeggen. Prima aanval. Prima wedstrijd.

    FC Weesp - Argon 3-1

    De laatste wedstrijd van de avond. Allebei de ploegen hadden 3 wedstrijden gewonnen. Toch een soort van de finale. Wouter maakte al snel de 1-0. Deze stand bleef lang staan. Argon speelt rustig en laten het balletje rustig aan en creeeren hier en daar een kans. Op zulke momenten. Als het even lastig is. Dan is Dave daar. Eerst een heerlijke combinatie met Peter of Bert die Peter of Bert lekker afrondde 2-0. Daarna staat Dave zelf op de goede plek om de 3-0 ervan te maken. Een beslissende voorsprong. Vlak voor tijd een vrije trap voor Argon. Een van de spelers van FC Weesp ging net even te fanatiek een duel in. Argon legt de bal op de goede plek. FC Weesp was druk bezig met de muur. Lees ook even het verslag terug van de wedstrijd tegen Hertha op de avond bij Argon. Het duurde eventjes. Een muurligger ja of nee? Daar heb je even tijd voor nodig. De speler van Argon vroeg of hij hem mocht nemen. Een aantal spelers van FC Weesp vond het zelf ook wel lang duren, dus die zeiden "ja". Boem! 3-1. Goed genomen vrije trap precies in de hoek.

    Daarna even omkleden en de kantine in. Voldoende vrijwilligers vanuit de 35+1 en 35+2 teams zelf om de bar en de keuken te bedienen. Soms even zoeken waar dingen lagen en soms dingen zoeken waar we niet bij konden. Dan even improviseren. Alleen toen. De tappen deden het niet meer. Toch een paniekmomentje. Wat nu? Er werden nog hulptroepen ingeschakeld, waarvan 1 nog (te) gek was om ook even langs te komen. De diagnose was snel gesteld, alleen de oplossing voor die avond niet meer haalbaar. Dus bonnetjes afrekenen, afsluiten en naar het Helletje. De gesprekken gingen over alle belangrijke bijzaken van het leven. Hiermee werkt de verslaggever toe naar een open einde. Of een cliffhanger? Hoe moet je dit noemen? Het is nog niet zeker of er nog gespeeld gaat worden bij 't Gooi. Dus ja. Wellicht nog een avond en dan nog een verslag.

    Verslaggever 35+1