• Zaterdag 2 december. Na weer het gevoel terug in de vingers te hebben was het weer tijd voor een korte terugblik op de voetbalshow van vanmiddag op veld 4Ba1/73.524V@54 (Of gewoon het veldje voor de fietsenrekken). 

    Eigenlijk begon het al eerder want er werd verzameld in de kleedkamer 2, de kleedkamer waar de echte grote blauw witte leeuwen zich ook klaarstomen voordat het heilige maar drassige veld 1 betreden. De jongens waren toch wel onder de indruk en na de laatste massage in de verzorgingsruimte werden de voetbalschoenen nog ff natgemaakt onder de douche. Ze moeten dat van de verhalen van de voetbalouders hebben om dat te doen want met gevoelstemperaturen waarbij de gemiddelde Viking onder zijn berenvel zou blijven leek dat niet zo verstandig. 

    Zoals wel vaker werd er goed gebruik gemaakt van de velden van FC Weesp en was het een warming-up tussen de andere teams zonder doel. Na de oefeningen van de trainer kon het eindelijk beginnen om stipt 12.45.
    Het blijft wennen om niet met slaap in de ogen in het donker naar Almere of Amsterdam te hoeven rijden maar het voordeel is wel dat je dus je eigen teamspelers kan zien op het veld. 

    Het eerste kwart waren FC Almere JO9-2 en FC Weesp JO9-3 vooral aan elkaar laten zien wie er het hards kon trappen maar toen de teams in de gaten hadden dat ze te maken hadden met een zeer sportieve tegenstander kon de show beginnen.
    Het leek er kort op dat het weer zo’n wedstrijd zou worden die je niet wilt. Kruising, lat, paal, keeper alles werd getroffen maar de bal wilde er niet in. En dus kwam de eerste voetbalwet om de hoek kijken. Bij het eerste balcontact van de tegenstander op de helft van onze jongens verdween de bal tussen de keeper en verdediger wel achter de lijn (in vervolg niet meer de kinderen de samenvattingen van Feijenoord in de CL laten kijken A.U.B.). De jongens van FC Weesp kregen extra aanwijzingen van de trainer want het zou toch niet gebeuren: Niet iedereen op zijn vaste plek en met extra kracht DaniĆ«l kwamen er kwaliteiten aan t licht die de jongens niet altijd kunnen vertonen. Aanvallers schijnen te kunnen verdedigen en spelers die normaal het vizier alleen gericht op het doel hebben zagen ineens dat een voetbalveld meer tot haar beschikking heeft. Voordat de limonade ingeschonken werd was de achterstand omgebogen en na de limonade waren de jongens helemaal niet meer te houden. Combinatie voetbal, een geweldige volley over de keeper (om vervolgens voor open goal te missen) en nog meer geweldige doelpunten. Het was bijna niet meer te volgen. Wel werd duidelijk dat de schaatsen uit het vet waren gehaald want met gevaar voor eigen leven werd de ene sliding opgevolgd door de ander. Met deze Italiaanse mentaliteit lieten de jongens zien aan de jongens van FC Almere dat de enige mogelijkheid om vandaag ons sportpark te verlaten, zonder punten zou zijn. 

    Onder luid gejuich van het bevroren maar trouwe publiek werd de 5-1 eindstand gevierd. De jongens moesten dit wel even verwerken want in tegenstelling tot de rest van het seizoen werden de penalty’s niet goed ingeschoten maar iedereen weet dat het om de wedstrijd gaat. 

    Bij terugkomst in de kleedkamer werden de jongens verrast met een pepernoten douche en was het zowaar een keer gezellig in kleedkamer 2. 

    Op naar de volgende trainingen  (waarin het nemen van hoekschoppen wel weer wat aandacht mogen krijgen) en laatste wedstrijd volgende week tegen BFC.