• JO12-2 Periodekampioen!
    Zaterdag 9 december was de laatste wedstrijd van de tweede periode. Een belangrijke wedstrijd voor de JO12-2, want bij een overwinning is het kampioenschap binnen! De tegenstander vandaag is FC Almere 12-2. Een pittige tegenstander, die deze periode ook prima resultaten boekt. Om 11.45 uur verzamelden de spelers zich in de kleedkamer. Er hing een goede, gezonde spanning. Rond 12.00 uur gingen we het veld op en konden onderweg de JO12-1 nog feliciteren met hun periodekampioenschap.

    Het team was vandaag weer compleet. Joep was weer terug van zijn armbreuk en kon weer lekker meedoen. Dat betekende wel twee wissels. Tijdens en na de warming-up werd de opstelling besproken en werden nog de laatste aanwijzingen voor de wedstrijd gegeven. Zoals gebruikelijk begon Luke weer in het doel. In verdediging voor hem begonnen Milan en Iris. Op het middenveld startte Jayden als verdedigende middenvelder en aan de zijkanten speelden Romy en Sem. Roeland was aanvallende middenvelder en Jelle begon in de spits. Joep en Sven waren als eerste wissel.

    Het was duidelijk dat FC Almere niet naar Weesp was gekomen om ons het kampioenschap cadeau te doen. De wedstrijd begon lekker fel en er werden mooie duels uitgevochten. Het was duidelijk te zien dat FC Weesp al goed op elkaar is ingespeeld. Naarmate het eerste kwart vorderde, kreeg FC Weesp steeds meer controle. Er werd goed en rustig gecombineerd en dat leidde ook tot een aantal kansen. FC Almere kwam nauwelijks op de helft van FC Weesp en kon bijna alleen maar lange ballen spelen. Deze waren telkens prooi voor Iris of Milan. Na weer goed vastzetten, waardoor FC Almere de bal snel kwijtraakte, kon Iris de combinatie zoeken met Jayden. Iris stoomde van rechtsachter door naar voren en kon voorgeven op Sem. Sem schoot knap binnen, maar raakte de paal. Via de paal kwam de bal voor de voeten van de goed mee aangesloten Romy. Een koud kunstje om de verdiende 1-0 binnen te schieten. FC Weesp bleef daarna het betere van het spel houden. Van achteruit werd er goed opgebouwd via de zijkanten, waar Milan, Sven en Iris zich telkens goed aanboden. Ook had Luke altijd een afspeelmogelijkheid op het middenveld met Joep en Jayden. Romy en Sem hielden het veld goed breed en voorin waren Roeland en Jelle continu in beweging. Een mooie dynamiek! Ook wanneer FC Weesp niet in balbezit was, werd er samen goed druk gezet en kwam FC Almere niet aan het voetballen toe. Een verdienste van een half jaar hard en goed trainen. FC Weesp bleef aandringen en vlak voor het einde van het eerste kwart viel de 2-0. FC Almere werd op eigen helft afgejaagd en de bal kwam daardoor voor de voeten van Sven. Sven aarzelde niet en haalde hard uit. De keepster kon deze inzet nog keren, maar op de rebound van Sem was ze kansloos. FC Weesp sloot het eerste kwart met een 2-0 voorsprong af.

    Van zenuwen was niet zoveel sprake meer. De titel was binnen handbereik, maar FC Weesp moest wel geconcentreerd blijven voetballen. Het tweede en derde kwart verliep nagenoeg hetzelfde. FC Weesp domineerde en creĆ«erde veel kansen. De keepster wist FC Almere echter in de wedstrijd te houden. Inzetten van Roeland, Jelle, Romy en Jayden troffen geen doel. Ook zaten de lat en de paal af en toe in de weg. Na een goede aanval, die helemaal bij Luke begon en die via combinaties tussen Milan, Joep, Romy, Jayden en Roeland voor de voeten van Sem kwam, werd in eerste instantie door de keepster gekeerd. De rebound van Roeland eindigde daarna op de lat en Jelle wist vervolgens de paal te raken. Veel ‘oes’ en ‘aas’ vanuit het publiek, maar de score bleef slechts 2-0.

    Nog een kwartier te gaan in het vierde kwart en de voorsprong van 2-0 moest worden vastgehouden. De spelers waren zich hier erg bewust van en pepten elkaar op. FC Almere ging in het vierde kwart op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er bijna, maar Luke stond goed te keepen. Het was eigenlijk de eerste echte kans van FC Almere. Maar wel een waarschuwing! FC Weesp zette een tandje bij en begon weer lekker te voetballen. Achterin hadden Iris en Milan weer de volledige controle. Op het middenveld wisten Joep en Jayden zich goed te onttrekken aan de druk van FC Almere. Op zijkanten waren Jelle en Sem altijd goed aanspeelbaar en in de spits was Roeland een plaag voor de verdediging. Sven en Romy moedigden vanaf de zijkant goed aan en waren klaar om weer in te vallen. De tijd tikte door en het kampioenschap kwam steeds dichterbij. Uit een hoekschop van Sem werd Jelle slim aangespeeld. Jelle gaf de bal goed voor en Joep ā€“ bijna de kleinste speler op het veld ā€“ kopte de bal knap in de verre hoek: 3-0! Dit moest voldoende zijn. Met Sven weer in het veld voor Sem en Romy voor Jayden probeerde FC Weesp de wedstijd op slot te gooien. Toch moest er een tegengoal worden geslikt. Een mooi, hard afstandsschot was voor Luke onhoudbaar. Met nog zo’n 2 minuten te gaan werd toch weer spannender. Nog een keer wisselen: Jayden voor Joep en Sem voor Roeland. FC Almere probeerde nog aan te dringen, maar FC Weesp had de zaakjes nu weer goed op orde. De 3-1 werd gekoesterd en FC Weesp hield de bal professioneel in de ploeg. Uiteindelijk floot spelbegeleider Miguel voor het eindsignaal: het kampioenschap was binnen!

    Een mooie afsluiting van de eerste seizoenshelft, waarin de spelers enorm vooruit zijn gegaan en het voetbal vaak een lust voor het oog is. Na alle wedstrijden in deze tweede periode te hebben gewonnen en met een doelsaldo van plus 31 af te sluiten, is de 12-2 de terechte kampioen! Na de winterstop gaan we proberen deze lijn verder door te trekken!

    Joost
    Coach