• 1 december 2023: 35+1 bij Zuidvogels. 

    De laatste avond van het najaarsseizoen. Waarom dit nog doorloopt tot in december was even de vraag. Voetbal is natuurlijk superleuk, maar bij een graadje of minus 4 zijn de omstandigheden niet ideaal. Hoe dan ook. FC Weesp stond voor de laatste ronde op een verdienstelijke 2e plek. Er moest van de nummer 1 Buitenboys gewonnen worden om eerste te worden. Dat zou geen eenvoudige opgave worden. Ja. Of er moest iets uitzonderlijks gaan gebeuren. Terug weer naar het proces. Martin doet de uitvraag wie we wel of niet beschikbaar was. Vince was een weekendje weg met familie. Ralph was ook een weekendje weg met de familie. Niet duidelijk of hier een verband tussen zat. Verder was het team aardig compleet. Martin nog niet helemaal fit. De ook niet helemaal fitte Mario sloot aan om het team compleet te krijgen. Christian was ook niet helemaal fit. Gelukkig werd hij nog snel klaargestoomd door de fysio voor deze belangrijke avond. Dat is nog eens beleving. Door naar de avond zelf. Rond 18.00 uur appt Martin. Buitenboys had zich afgemeld. Of we eerder konden verzamelen? Dan kon iedereen; met iets van 10 minuten smokkelen. Bij het verzamelen in het Helletje moest Rinse zich weer even herintroduceren en dan snel door naar Zuidvogels waar deze avond gevoetbald zou worden. Bij aankomst stond Kees ons al op te vragen. Wat een fan! Snel omkleden. Korte warming up. Met deze temperaturen word je toch niet warm. En snel gaan voetballen.

    FC Weesp 35+1 vs 't Gooi 35+1 6-1 

    De blauw-witte leeuwen gingen als een raket van start. Mario legt de bal klaar voor Aize en Aize schiet de 1-0 strak binnen. Nog geen 30 seconden gespeeld. Op het veld naast FC Weesp een gunstige ontwikkeling. Zuidvogels komt 1-0 voor tegen Eemnes.  Weer terug naar FC Weesp. Friso heerste op het veld en strooide met passes. Geheel in stijl met het tijd van het jaar met Sinterklaas in het land. Friso ziet Ferdinand over de linkerkant opstomen. Een pass op maat van Friso en Ferdinand schiet heel beheerst de 2-0 binnen. Hier komen we aan het eind van de avond nog op terug. Friso mocht zelf de 3-0 maken na een goede individuele actie. Aize maakt de 4-0 door bij de 2e paal binnen te schieten na een uitstekende pass van Martin. Het ging door Mario scoorde de 5-0 met een mooie intikker na voorbereidend werk van wederom Friso. In de counter was 't Gooi zeker gevaarlijk. FC Weesp schakelde soms wat minder lekker om. Dan valt de 5-1. Kan gebeuren. Chris bepaalt de eindstand op 6-1 met een geplaatste bal in de verre hoek. Op het ander veld was Zuidvogels tegen Eemnes 1-1 geĆ«indigd. Dat was heel gunstig voor het klassement.

    FC Weesp 35+1 vs Zuidvogels 35+1 4-1 

    Zuidvogels had een ander en jonger team dan anders. Een van de spelers werd rond de 30 jaar geschat of we moeten zijn geheime huidcreme weten. Die willen we dan ook. Hoe dan ook. Lekker voetballen. Op wilskracht scoorde Dave de 1-0. Niet veel later maakte Dave ook 2-0. Na een goede pass van Mario werd het schot van Dave iets van richting veranderd, waardoor de keeper kansloos was. Daarna eigenlijk de mooiste aanval van de avond. Christian geeft een afgemeten pass op Mario. Mario steekt het veld over en geeft de bal op maat voor op Rinse. Rinse kon de bal erin schieten. Dave stond bij de 2e paal. Dave dacht dat Rinse zou gaan scoren. Rinse dacht dat als hij Dave zou inpassen bij de 2e paal dat Dave zou gaan scoren. Je voelt het al aankomen. Rinse geeft de pass op Dave. Dave was verrast en scoorde helaas niet. Zuidvogels kwam er regelmatig gevaarlijk uit. Ondanks goed keeperswerk van Michael viel uiteindelijk toch de 2-1. Wat ongelukkig of gelukkig. Ligt er aan vanuit welk perspectief je kijkt. FC Weesp voelde aan dat er nog een goal nodig was. Wederom Christian van afstand met een geplaatst schot in de verre hoek. Lekker hoor. 3-1. Daarna een goede aanval van FC Weesp. Dave gaf een pass op Aize dichtbij het doel. Aize liet de bal nog even lopen, want de keeper was al uit positie en wellicht zou de bal er al ingaan en zou het doelpunt op Dave zijn naam komen. Toen de verdediger nog een felle sliding in ging zetten, was Aize toch genoodzaakt het laatste tikje te geven. 4-1. Dave wilde eigenlijk een wissel tijdens deze wedstrijd. Zie het als een publiekswissel. Helaas wilde geen van de wissels het veld in. Tja. Dan moet je toch doorspelen. Met nog wat kansen over en weer bleef de stand 4-1.

    FC Weesp 35+1 vs Eemnes 35+1 1-2

    Friso begon in de aanval. Friso was lekker aan het voetballen. Het was meteen de eerste aanval. Friso heeft de bal aan de linkerkant op de helft van Eemnes. Hij snijdt naar binnen en krult de bal in de verre hoek. 1-0. Dat is een lekker begin. Het spel ging lekker over en weer. Kansen op 2-0 en kansen op 1-1. Op aangeven van Friso kon Aize bijna scoren, maar de keeper van Eemnes gooi zijn hele hebben en houden voor de bal en hielde bal tegen. Uiteindelijk valt de 1-1 na een misverstand achterin bij FC Weesp. En als een minuutje of 5 voor het einde de 1-2 valt uit een goed uitgespeelde aanval, dan wordt het opeens een moeilijke wedstrijd. FC Weesp ging nog wel drukken zetten en kwam tot enkele kansen, maar het kwam niet meer tot een doelpunt. Deze sportieve wedstrijd eindigde dus in een 1-2 eindstand.

    Maar dankzij het niet aanwezig zijn en ondanks de nederlaag tegen Eemnes dus toch weer kampioen. Dus lekker terug naar de kleedkamer. DJ Christian gooide de muziek aan. Martin ging even wat drinken halen. De sfeer zat er al snel in. Kees deed nog 1 drankje mee. Muziekje 1 tandje harder. Op verzoek delen we ook de playlist van DJ Christian: FCW35plus1 - playlist by engineerd83 | Spotify.

    Voor je wist kwamen Kali en de Toreador al langs. Snel douchen en de kantine in. De 35+5 van FC Weesp speelde ook bij Zuidvogels. Altijd gezellig om even te connecten. Zij ging nog terug naar de kantine van FC Weesp. De 35+1 deed nog een drankje en ging op weg naar 't Helletje. De evaluatie pakken we even samen. Deze vond plaats in de kleedkamer, de kantine en in het Helletje. Het was duidelijk dat Ferdinand vandaag niet alleen goed was voor het goede verdedigende werk, maar ook een duidelijke bijdrage had met een lekkere goal. Rob wellicht wat minder voorkwam in het verslag, maar juist de verbindende speler was vandaag. Hij cijferde zichzelf een soort van weg. Dat vanwege het goede spel diverse spelers dachten dat Friso de topscoorder van de avond was. Alleen Friso had erg goed gespeeld. Alleen tot enige verrassing bleek Aize de topscoorder van deze avond te zijn met 3 doelpunten. Bert of Peter was gepolst voor een rentree in de 35+1. Hij bleek daar wel oren naar te hebben; alleen de bezetting was deze periode voldoende bij het team. Bert had alvast een nieuwe boot gekocht voor de kampioenstocht. Hiervan werden de dag erna mooie plaatjes gedeeld in de groepsapp. Het kampioenschap draagt ook bij aan het aantal spelers dat in het Helletje acte de presence gaf. Slechts 1 speler was er niet. We zullen deze speler niet met naam noemen, maar passende, disciplinaire maatregelen zullen nog wel volgen. Uiteindelijk een belangrijk moment in het Helletje. Het connecten met de 35+2 met een korte samenvatting van de avond van de 35+2 bij DRC. Ze hadden lekker gespeeld. En uh. Ja. Jorg had een onnavolgbare duik gemaakt deze avond. Dat werd vervolgd met de vraag wie er nog wat wilde drinken. De gesprekken gingen al snel weer over andere belangrijke bijzaken van het leven. Er werd ook uitgebreid teruggeblikt over de spelers waarmee de 35+1 begonnen. Een harde kern speelt nog steeds. Een aantal spelers zijn om uiteenlopende redenen niet meer actief als speler. Mathieu, Dirk, Dirk en ja Barry. Wat is het laatste toernooi samen met hem uit bij Diemen alweer lang geleden. Niet normaal. Wat gaat de tijd snel.  In gedachten is hij nog steeds bij ons.

    Verslaggever 35+1