• 20 mei 2023: IJburg JO8-2 vs FC Weesp JO8-1 8-5.

Eerst even wat inleidende woorden van de verslaggever. In een ideale situatie staat de verslaggever met pen en papier in zijn handen en een bakkie koffie in de buurt een wedstrijd te bekijken. Helaas wordt deze ideale situatie niet altijd bereikt. Ondanks dat proberen we er een zo mooi mogelijk verslag van te maken. Deze keer IJburg uit.

Het was Hemelvaart-weekend, dus helaas was het team niet compleet. Fedde en David waren niet beschikbaar. Veel andere JO8-teams moesten net zoals de JO8-1 vroeg spelen. Gelukkig wilde Morris uit de JO8-5 invallen. Erg moedig. Uiteindelijk heeft Morris het heel goed gedaan. Zoals je dus als leest, was de wedstrijd vroeg. 8.30 uit bij IJburg. En vergeet vooral niet te betalen bij de parkeerautomaat.

Gelukkig werd er ook gevoetbald. De eerste helft houden we wat kort. Het eerste kwart waren de teams gelijkwaardig. Er werd over en weer niet gescoord. 0-0 dus. Het tweede kwart waren de jongens van FC Weesp even afgeleid. Een paar keer knipperen en het stond 6-0.

In de rust even wat limonade en een peptalk. Daar gingen de boys weer. Met Roan voorop. Roan knalde de 6-1 en de 6-2 erin. Joah volgde zijn goede voorbeeld en dan staat het opeens 6-3. Ai. Toch een nog een tegengoal in het 3e kwart. 7-3.

Door naar het 4e kwart. Roan maakte zijn 3e doelpunt van de dag. 7-4. Lekker hoor. Als Yoek dan ook nog de 7-5 maakt, dan is FC Weesp weer helemaal terug in de wedstrijd. Er werd echt lekker gespeeld. Ook zeker door Job, Mario en Sem. In de laatste minuut werd het dan nog 8-5, wat betekende dat FC Weesp de 2e helft met 2-5 gewonnen.

Dit was de laatste wedstrijd van de JO8-1 van dit seizoen. Kom vooral kijken op 3 juni in de ochtend bij het Chris Blum toernooi. Dit verslag was niet mogelijk zonder de support en goede aantekeningen van een assistent-verslaggever. Waarvoor dank; uiteraard ook namens alles lezers. Als we het dan toch over jullie hebben. Dank voor het lezen van alle verslagen en alle positieve reacties daarop.

Verslaggever JO8-1