• 22 april 2023 - FC Weesp JO8-1 vs HBC JO8-1 5-7.

De JO8-1 van FC Weesp is lekker bezig dit seizoen. Je ziet ze bij wijze van spreken per week beter worden. Vandaag lekker voetballen thuis tegen HBC uit Heemstede. De vader van Roan was als coach scherp vandaag en bracht de volgende opstelling het veld in. David als keeper. Best spannend voor een speler die niet vaak keept in de wedstrijd. Mario, Job, Yoek, Sem en Roan gingen starten. Joah en Fedde begonnen in de wissel. De moeder van Mario zette de goede reeks voort en ging voor de 3e keer op rij fluiten. Goed bezig!

De verslaggever had nog niet gemeld dat de wedstrijd thuis op veld 4 onder grote belangstelling van familie, vrienden en fans werd gespeeld. Danwel om 9.00 uur 's ochtends. De scherpte was er nog even niet. Snelle 0-1 tegen. Kan gebeuren. Daarna begon voor FC Weesp de wedstrijd. Helaas kwam er nog een goede corner van HBC overheen en die werd en zo ingekruld. 0-2. Na een goede aanval van FC Weesp stond Sem aan het eind om de 1-2 erin te schieten. Dit was ook de stand na de 1e periode.

Het 2e kwart ging Fedde keepen. Wat maakte Fedde weer mooie reddingen. FC Weesp had wat recht te zetten. Zoals bekend bij de vaste lezers, laat Yoek andere zaken om te kunnen voetballen met zijn maatjes. Hij gaat er vol voor. Yoek pakt de bal op eigen helft af. Een rush over het hele veld en daarna nog de rust om de bal er goed in te schieten. 2-2. Even later maakt Yoek ook nog met een mooi schot de 3-2. Een mooi beloning voor het goede spel van FC Weesp. Zo kwamen de jongens van FC Weesp weer helemaal terug in de wedstrijd. Mede ook dankzij het goede verdedigen van Job en Mario. Lekker bezig, mannen. Dit was de ruststand.

In de rust enkele tops en tips van de vader van Roan. Door naar het 3e kwart. Job ging keepen. Die werd afentoe wel gemist in de verdediging. Het ging op een gegeven moment hard. HBC liep uit naar 3-3, 3-4 en 3-5. Sem mocht na een mooie aanval van FC Weesp de 4-5 maken. Met een beetje pech kreeg FC Weesp de 4-6 tegen.

In het 4e kwart ging Fedde keepen. Dat deed hij weer top. Joah liet vandaag ook weer zien hoe goed hij kan voetballen.  Dan helaas 1 pechbal voor FC Weesp en dat is dan 4-7. Roan heeft ook een lekker schot in zijn benen en schoot via een tegenstander de bal in het goal. 5-7.

Na de wedstrijden werden de boxen uitgewisseld en de penalties genomen. De kinderen pakten daarna een bal en gingen lekker voetballen op de velden van FC Weesp. De uitslag en de wedstrijd ligt alweer snel achter hun. Dat was het dan weer voor vandaag. Met dank voor de aantekeningen van de assistent-verslaggever. De verslaggever zal volgende wedstrijd er zelf bij zijn. Dit is 13 mei 2023. RKAVIC-thuis. Tot dan.

Verslaggever JO8-1