• 13 mei 2023: FC Weesp JO8-1 vs RKAVIC JO8-1 5-13

    In de aanloop naar de wedstrijd 2 afmeldingen. Roan had andere verplichtingen en Joah was ziek. De moeder van Joah had nog verkend of er invallers beschikbaar waren, maar dat was niet het geval. Dus lekker met zijn 6-en. Dat maakt het wisselschema voor de vader van Sem als coach vandaag ook weer lekker makkelijk. De wedstrijd stond onder begeleiding van de moeder van Mario. Ik kan mijn bronnen niet onthullen, maar het leeuwendeel van de supporters van de JO8-1 vindt dat de moeder van Mario het uitstekend heeft gedaan.

    FC Weesp speelde tegen een team van een voetbalschool. Daar liepen een aantal grote talenten tussen. 1 speler in het bijzonder die 6 of 7 doelpunten had gemaakt. In de moeilijke fase van de wedstrijd werd ook verkend of we wellicht niet een weekje konden overslaan voor wat betreft het verslag. Op zich staat de verslaggever zeker open voor suggesties. Alleen ja. Is de verslaggever eindelijk een keer zelf bij een wedstrijd van de JO8-1, dan komt er dus bij voorkeur ook een verslag.  Dus naast dat de koffie goed was, het weer goed was en de sfeer langs de lijn en in het veld goed was een verslag vanuit een ander perspectief. In willekeurige volgorde.

    Fedde

    Ook vandaag keepte Fedde goed. Echt mooi reddingen, waarbij je ook aan zijn duiktechniek kan zijn dat er op getraind wordt. Het goede spel van Fedde werk ook beloond met een doelpunt waarbij Fedde de bal zelf afpakte, naar de goal dribbelde en scoorde.

    Yoek

    De sterkste kerel van het team. Yoek moest even wennen aan de soms pittige duels. Daarna ging Yoek er vol voor en pakte veel ballen af. Ook aan de bal is Yoek sterk. Hij schermt de bal goed af en past de bal daarna zo goed mogelijk naar een van zijn maatjes.

    Job

    Zowel in de verdediging als op het middenveld is Job rustig aan de bal. Goed overzicht. Goede passing. Een van zijn mooie passes kwam bij Mario uit, die Mario er netjes inschoot. Verder had Job ook een doelpunt gemaakt. Die was alvast voor Moederdag kreeg de verslaggever te horen. Dus de moeder van Job zal vast een topdag hebben!

    David

    Voor David was het een speciale dag vandaag. David kon er bijna niet van slapen. David is binnenkort jarig en mocht vandaag aan zijn teamgenootjes tracteren. Dat was natuurlijk het einde. Het was erg leuk om te zien hoe ze na de wedstrijd samen op het veld in een kring gingen zitten. De jongens zongen eerst voor David en daarna mocht David tracteren. Het was echt mooi om te zien hoe de jongens van de JO8-1 met elkaar om gaan. Zowel met leuke dingen als ook hoe ze elkaar steunen bij een tegenslag.

    Daarnaast heeft David vandaag lekker gevoetbald. Lekker stevig in de duels. David had ook nog een paar mooie schuinbewegingen laten zien in de wedstrijd. Doorgaans heeft David ook een hard schot in zijn benen. Alleen net de bal die David wat zachter schoot, die ging er in.

    Sem

    Vandaag heeft Sem lekker een kwartje gekeept . Dat ging prima! In het veld gaat Sem als een bezige bij aan de slag. Hij probeert overal mee te doen. Lekker dat Sem met zijn actieve spel de bal kon afpakken en zijn doelpuntje kon meepikken. Dat verdiende Sem vandaag.

    Mario

    Wat heeft Mario vandaag lekker gekeept. Mario kreeg een paar harde schoten te verwerken. Met behulp van zijn handen, voeten, lat en palen hield Mario veel ballen tegen. In het veld doet Mario goed mee. Ballen afpakken, ballen passen naar zijn teamgenoten en jaā€¦ook nog scoren. 1x op aangeven van Job en 1x op aangeven van David. De bal die David langzaam schoot, daar had Mario niet genoeg geduld voor en gaf de bal nog even wat extra snelheid mee. Dit alles met de support van opa's, oma, papa, mama, zus en alle andere fans.

    FC Weesp heeft vandaag lekker gespeeld. Alleen de tegenstander was beter en vooral feller. De sfeer leidt er niet onder zoals te lezen is. Zeker bij het onderdeel bij David.

    Verslaggever JO8-1